VANLIGA FRÅGOR

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om lån.
Vi har sammanställt de frågor som vi av erfarenhet vet att
våra kunder har när det gäller konsumtionslån:

 • Vad är ett konsumtionslån?

  Ett konsumtionslån är en mer traditionell typ av lån som är riktigt bra om du behöver låna ett större belopp och med en eventuellt längre löptid. Allt pappersarbete görs online och du kan bestämma vad du vill använda pengarna till.

  Konsumtionslån är, som namnet säger, ett lån som främst används för någon form av konsumtion. Det skulle t.ex. kunna vara att du behöver en ny tvättmaskin, eftersom den gamla har gått sönder. Det kan också användas för en resa, om du inte är den typen som sparar, utan hellre vill ta ett lån till en resa.

  Skillnaden mellan ett banklån och ett konsumtionslån är att banken ofta vill veta vad lånet kommer att användas för, medan ett konsumtionslån kan användas till vad du vill, utan ytterligare frågor.

  Så om du själv vill bestämma över pengarna, är ett konsumtionslån något för dig!

  Du kan också låna pengar här

  eller få en jämförelse av olika lån här

 • Hur mycket pengar kan jag låna?

  Hos Power Finans kan du ansöka om att låna mellan 5 000 - 600 000 kr med en återbetalningstid på upp till 15 år.
  En långivare gör en bedömning av hur mycket du får låna baserat på flera aspekter. För att öka dina chanser att bli beviljad lån hjälper det exempelvis om du har en medsökande eller har fast inkomst från tillsvidareanställning, pension eller eget företagande.
  Vilken ränta du får avgörs av kreditbedömningen vi gör när du ansöker, men tänk på att totalkostnaden blir lägre ju kortare återbetalningstid du väljer.

 • Vad är löptid?

  Löptid är ett annat ord för längden på lånets betalningsperiod. Den fastställs innan låneavtalet undertecknas och är en överenskommelse som görs mellan lånegivaren och dig, om hur ofta du ska betala amortering.

  Återbetalningsperioden fastställs ofta i månader, vilket innebär att du ska betala ett bestämt amorteringsbelopp på ditt lån varje månad.

  Tips: När du funderar på tidsperioden för ditt lån, bör du titta på framtidsutsikterna för din ekonomi. Det kanske blir förändringar i din arbetssituation eller pension inom en snar framtid, vilket kan förändra dina förutsättningar att betala tillbaka ditt lån.

 • Vad betyder ränta?

  Ränta är en avgift som du betalar för att låna pengar under en viss period, och är därmed ett pris man betalar för att ha lånebeloppet tillgängligt.

  Räntan beräknas i procent av det lånade beloppet per år, det är därför ett extra belopp utöver det lånade kapitalet som ska betalas tillbaka till lånegivaren. Ränteberäkning kan förekomma oftare, vilket i så fall anges.

   

 • Vad är skillnaden på effektiv och nominell ränta?

  Effektiv ränta är totala räntakostnaden av den nominella räntan inklusive tillägg som exempelvis uppläggningsavgifter och aviavgifter.
  Den nominella räntan är den rörliga räntan som man betalar för sitt lån.

 • Hur lång tid tar det innan jag får svar på min ansökan?

  Hos Power Finans får du snabbt besked på din ansökan.
  Många som ansöker får svar omedelbart.
  Om du 
  ansöker om ett lån och får lånet beviljat får du ett erbjudande som du kan tacka ja eller nej till
  - med andra ord är din ansökan inte bindande.

Jämför lån upp till 600 000 kr.

Cookies

Powerfinans arbetar ständigt med att göra din upplevelse ännu bättre, och därför använder vi cookies på vår webbplats.

ÄR DU SÄKER PÅ ATT DU VILL LÄMNA POWER FINANS?

Kom ihåg att din ansökan inte är bindande. Du är välkommen att ansöka, så ser vi om vi kan hjälpa dig!